Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Sfaturi

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

PORNEȘTE LA DRUM CU O MAȘINĂ BUNĂ

Aproape orice mașină va rezista mulți ani dacă e întreținută corect, dar unele modele sunt mai predispuse la defecțiuni decât altele. Modelele japoneze sunt legendare pentru fiabilitatea lor, dar nu trebuie excluse nici modelele europene, care sunt, în general, mai ieftin de reparat. Cea mai economică soluție e alegerea unei mașini la mâna a doua cu cel mult 50.000 km la bord – vei evita costurile mari ale deprecierii din primii ani de viață a mașinii.

RESPECTĂ PROGRAMUL DE MENTENANȚĂ

Urmează cu religiozitate indicațiile de întreținere din manualul mașinii. Fă exact ce este specificat, la intervalele specificate și încearcă să nu exagerezi – chiar dacă service-ul își propune și alte operații, dacă nu sunt trecute în manual, nu trebuie efectuate. Ai în vedere faptul că unele mașini au nevoie de operații de întreținere scumpe la un rulaj mai mare. Nu trișa, mai ales dacă ți-ai propus să petreci mai mulți ani la volanul acestei mașini.

CONDU CU ATENȚIE

Pare la mintea cocoșului, dar puțini respectă această regulă. Nu trebuie să devii paranoic, mașinii îi face bine să împingi accelerația la podea din când în când. Nu trebuie să conduci însă agresiv tot timpul – atât mașina cât și nervii tăi se vor uza rapid. Ferește-te de accidente, o daună majoră va face aproape imposibil să readuci mașina la starea inițială.

ASCULTĂ-ȚI MAȘINA

Fii în permanență atent la zgomote neobișnuite, vibrații, mirosuri, orice nu pare în regulă. Nu accepta ca un mecanic să-ți spună că “e normal” – dacă ai condus această mașină ani buni, știi deja ce e normal. O idee bună este să lași un prieten de încredere să conducă mașina o dată pe an – anumite probleme generate de uzură apar atât de gradual încât este ușor să treacă neobservate. Dacă e ok pentru tine, dar prietenului i se pare că e ceva în neregulă, e timpul pentru o vizită la service.

CÂND CEVA SE STRICĂ, REPARĂ-L IMEDIAT

Cel mai important pas în a păstra o mașină vreme îndelungată este să-ți dorești asta. Micile probleme, ca uzura tapițeriei, plastice rupte în interior sau problemele electrice pot transforma mașina la care ții într-o rablă care te scoate din sărite. Nu lăsa aceste probleme mărunte să se adune, repară totul imediat ce s-a stricat pentru a păstra mereu mașina “ca nouă”.