Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Schimbul de ulei

Uleiul de motor este, fără doar și poate, unul dintre cele mai importante lichide de sub capota autoturismului, iar utilitatea sa condiționează buna funcționare a mașinii pe care o conduci. Însă chiar și în spatele unui astfel de lichid extrem de important stau o serie de piese auto, ce au rolul de a permite uleiului să protejeze pentru cât mai mult timp componentele motorului, în timpul frecării acestora. Filtrul de ulei este una dintre aceste piese, iar despre rolul sau, importanța schimbării sale, precum și despre avantajele unui filtru de ulei de motor foarte bun, vom vorbi acum:

Ce face filtrul de ulei?

Filtrul de ulei are rolul de a ține departe impuritățile din uleiul de motor, pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Cu cât uleiul de motor elimină o cantitate mai mare de impurități ( cu ajutorul filtrului de ulei), cu atât rolul său în lubrifierea pieselor auto este unul mai important. La exterior, filtrul de ulei dispune de o cutie din metal cu o garnitură de etanșare, care permite fixarea strânsă pe blocul motor. Atunci când pompa de ulei împinge uleiul de motor direct în filtru, acest lichid este împins cu presiune prin materialul filtrant ( realizat din fibre sintetice ). După procesul de filtrare, uleiul este recirculat către piesele componente ale motorului, supuse frecării.

Se schimbă filtrul de ulei?

Răspunsul la aceasta întrebare este: DA. Filtrul de ulei, trebuie schimbat concomitent cu schimbarea uleiului de motor. Motivul este cât se poate de simplu: în cazul în care înlocuiești doar lichidul, există riscul ca acesta să fie “infestat”, într-un timp mult mai scurt, cu impurități aparținând vechiului ulei de motor. Mai mult decât atât, schimbarea filtrului de ulei asigură o presiune optimă a uleiului, o funcționare la parametri normali a întregului motor, precum și un consum mult mai redus de combustibil.

Ce oferă un filtru de ulei bun?

Garanția că uleiul cu impurități nu ajunge la piesele componente ale motorului. Doar uleiul curat trebuie să intre în contact cu piesele care se freacă între ele, atunci când motorul funcționează, asigurându-le lubrifiere optimă și protecție îndelungată. De aceea, un filtru de calitate trebuie să ofere o absorbție superioară a impurităților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *