Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Off-Road Dirt Bike

Off road, rally-raid, raliuri, viteză în coastă și toate celelalte discipline din motor sportul romanesc sunt într-o nedorită vacanță prelungită. Din pricina Corona-virus. Comisia Națională de Off Road privește însă spre momentul în care lucrurile vor reveni la normal. Și a emis un comunicat în atenția organizatorilor de competiții nevoiți să anuleze sau sa reprogrameze întrecerile.

Primul concurs de off-road desfasurat in Romania a fost Carpat Trophy. Prima editie a fost in anul 1996 si s-a tinut pana in 2005. A avut o numeroasa participare internationala dar si echipe din tara noastra.
Au fost inceputurile off-road-lui romanesc.

Campionatul National de Off-Road al Romaniei este organizat de Comisia Nationala de Off-Road sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.
Incepand cu anul 2019 concurentii pot alege una din cele 6 clase : Standard A (motoare sub 2000 cmc), Standard B (motoare peste 2000 cmc), Standard C, Open, SSV, Extrem.

Pentru informatii despre dotarile si limitarile specifice fiecarei clase va rugam sa cititi Anexa A a regulamentului CNOR.

Campionatul este format din mai multe etape, fiecare concurent poate participa la toate etapele iar la final i se cumuleaza cele mai bune rezultate pe principiul N-3 rezultate dacă N>=8, N-2 rezultate dacă N=7 sau N-1 rezultate dacă N<=6 unde N este numărul total de etape desfășurate din anul competițional..
Cei ce vor sa participe la evenimentele organizate de cluburile afiliate CNOR trebuie sa detina licenta anuala FRAS sau isi pot obtine licenta one-event de la secretariatul concursului.
Pe langa cele etapele de campionat sunt programate si evenimente de tip cupa, una dintre ele desfasurandu-se pe parcursul a sapte zile unde se asteapta si o numeroasa participare internationala.
Detalii despre datele si locatiile evenimentelor CNOR gasiti in rubrica evenimente.
La finalul anului competitional toti sportivii aflati pe podium sunt premiati si li se inmaneaza cupele la ceremonia de premiere organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv denumita Gala Campionilor.
Asociatia Cluburilor de Automobilism Off-Road – ACAOR – reprezinta interesele cluburilor de off-road organizatoare de competitii sportive sub egida FRAS. ACAOR este interfata intre CNOR, pe de o parte si sponsorii nationali, media si organizatorii de etape de campionat, pe de alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *