Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Oferta de vacanță cu siguranță

Cum pregătim mașina pentru concediu?

Sfaturi utile de vacanță:

Aţi aşteptat cu mini-vacanța sau pentru unii vacanţa si iată că ea se apropie în sfârşit. Maşina trebuie verificată înainte de a pleca în vacanţă. Dar cum rămâne cu anvelopele? Iată sfaturile noastre în ceea ce priveşte verificarea anvelopelor, astfel încât să puteţi pleca la drum:

  • Verificaţi anvelopele cu o săptămână înainte de plecare (sau cel putin cu câteva zile înainte), astfel încât să aveţi timp să remediati orice problemă existentă: anvelope uzate, pierderi de presiune sau pană. 
  • Verificaţi vizual anvelopele ghidându-vă după indicatorul de uzură sau folosiţi un şubler de adâncime. Verificaţi anvelopa în diferite puncte. Semnele de uzură includ tăieturi, umflături, exfolieri sau zone aplatizate.
  • Dacă observaţi că anvelopele prezintă semne de uzură anormală sau dacă anvelopele de pe aceeaşi axă sunt uzate diferit, apelaţi la un specialist. Dacă anvelopele au ajuns la limita legală sau tehnică de uzură, acestea trebuie schimbate.
  • Verificarea presiunii este esenţială. Dacă presiunea din anvelope nu este cea indicată de constructor, vehiculul se va comporta în mod diferit, putând cauza accidente. Aşa că luaţi un manometru si verificaţi presiunea!
  • La un nivel corect al presiunii, anvelopa este mai sigură, are un randament kilometric sporit și consumă mai putin carburant. Dacă nivelul presiunii este mai mic cu 0.5 bar faţă de nivelul corect, durata de viaţă a anvelopei scade cu până la 8.000 km. Dacă presiunea este mai mică cu 1-2 bar, anvelopele pot exploda, aderența se reduce dramatic, iar distanţa de frânare creşte simţitor.
  • Dacă anvelopele sunt rulate la o presiune prea mică, temperatura acestora va creşte si există riscul ca anvelopele să explodeze sau să fie distruse în mod ireversibil. Presiunea scăzută creşte si riscul apariţiei acvaplanării. Pe scurt, anvelopa nu mai este sigură.
  • Presiunea poate fi verificată cel mai bine atunci când anvelopele sunt reci. Dacă presiunea se verifică atunci când anvelopa este caldă, adăugaţi 0,3 bar la presiunea recomandată. Deoarece presiunea creşte odată cu temperatura, nu dezumflaţi niciodată o anvelopă caldă. Nu uitaţi! Respectaţi presiunea indicată în manual.
  • Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării atunci când vine vorba de anvelope, aşa că data viitoare când veţi schimba anvelopele, gânditi-vă la aspectele cele mai importante: siguranţa, longevitatea și economia de energie. În prezent există anvelope care oferă un echilibru optim al tuturor acestor performanţe. 

Bucurați-vă de vacanţă în condiţii de siguranţă! 

Dacă doriți un plus de siguranță, vă așteptăm să ne contactați pentru a vă oferi pachetul de asigurare auto pentru România gratuit!

La achiziționarea a 4 anvelope Point S ≥ 16 primești gratuit pachetul de asigurare auto, valabil 12 luni pentru România!

Vezi aici detalii! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *