Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Consumul de carburant

Oricât de mic ai avea motorul, tot ai vrea să reduci consumul de combustibil. Probabil ai încercat tot felul de trucuri și te-ai bazat pe mituri. Ei bine, iată ce poți face pentru ca mașina ta să aibă un consum redus:

  1. Nu încălzi pe loc motorul. Atâta timp cât ai un motor de generație nouă, nu trebuie să-l încălzești pe loc. Poți pleca la drum după doar câteva secunde. În primii kilometri rulați pe cât posibil într-un regim de turaţie redusă pentru a permite motorului să crească gradat în temperatură.
  2. Folosește un regim de turații cât mai corect. În oraș, este recomandat un regim de turaţie de aproximativ 1800 rpm pentru a menţine un consum cât mai mic. Nu apăsați pedala de acceleraţie mai mult decât este nevoie. Pentru a ajunge într-o treaptă superioara de la această turaţie, acceleraţi progresiv și nu depăşiți 2700 rpm.
  3. Folosește frâna de motor când ai ocazia. Maşinile care au motoare cu injecție au consum zero în frâna de motor. Dacă turaţiile la care se aplică procedeul nu sunt prea ridicate motorul nu e afectat pe termen lung.
  4. Verifică presiunea din anvelope. O anvelopă care nu este umflată la presiunea corectă poate afecta consumul destul de mult.
  5. Schimbă filtrele la timp. Un filtru de aer sau de polen îmbâcsite și pline de praf vor face consumul să crească. În lipsa aerului, motorul vă injecta mai mult carburant pentru a-l înlocui. Filtrul de polen poate face ca ventilaţia climatizării să sufle mai puternic, ceea ce determină creşteri de consum.
  6. Scapă de greutatea suplimentară. Ai obiecte grele pe care le ţii zilnic în maşină? Cum ar fi lopețile de asta-iarna, saci de nisip sau pur și simplu lucruri care s-au adunat în timp. Cu cât maşina este mai grea cu atât consumul va crește. Și tu mergi mai greu cu un sac în spate și consumi mai multă energie.
  7. Nu exagera cu viteza. În treptele superioare, consumul creşte direct proporţional cu viteza de deplasare. Limitele legale de viteză vă pot oferi un bun indiciu pentru a obţine un consum mic.
  8. Orice sistem electric măreşte consumul. Aerul condiţionat sau scaunele încălzite sunt printre cei mai mari consumatori de carburant la un automobil. Folosește-le economic dacă vrei să ai un consum mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *