Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

Cât de sigură este mașina pe care o conduci?

Sistemul de frânare și direcția sunt cele mai importante subansambluri la o mașină. Chiar dacă unii cred că aspectul este important, sau puterea motorului, în caz de situații neprevăzute, o direcție bună și un sistem de frânare eficient pot să facă diferența între o tamponare și o tragedie!

„Cea mai sigură mașină din lume”, așa a fost supranumită, iar datele statistice confirmă această performanță.  Modelul Volvo XC90 este singurul din lume în care nu au fost înregistrate decese în caz de accident, după cum susține echipă de cercetare de la Thatcham Research, o companie specializată în domeniul siguranței vehiculelor. Primul model Volvo XC90 a fost lansat în 2002, iar datele statistice sunt colectate între anii 2004 și 2017. Cu toate acestea, cifrele arată că nicio persoană, pasager sau șofer, nu a decedat în urma unui accident în care să fi fost implicată mașina.

Și alți fabricanți, precum Mercedes, continuă să ridice ștacheta. I-aș pune pe locul al doilea, după Volvo. Dar când te uiți la mărcile de mașini, doar Volvo și Land Rover au randament de 100% la sistemele de asistență la frânarea de urgență. Mercedes are 88%, ceea ce este minunat, dar Volvo și Land Rover ating 100%.

De exemplu, cel mai probabil nu au fost oameni uciși într-un Bugattu Veyron, dar pe șosele circulă doar câteva modele, nu zeci de mii, așa că nu e la fel de relevant.

Nu pleca la drum dacă mașina ta nu respectă normele de siguranță rutieră. Aceasta e o problemă care ne privește pe toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *