Loc. Aghireș, nr. 1. Jud. Sălaj

0745 544 919 / 0721 544 919 autolandhosu@yahoo.com

ACUMULATORI AUTO – PROMOȚIE

Acumulatorul auto este o componentă vitală pentru funcționarea mașinii noastre. De fapt, este o piesă consumabilă pe care trebuie să o înlocuim periodic, atunci când își pierde din eficiență și motorul nu mai pornește.
Bateria auto cedează, în general, după vreo 4-5 ani de utilizare. Adică bateria nu mai poate înmagazina curentul și se descarcă foarte repede. Iar asta se întâmplă de obicei iarna, când frigul grăbește procesul de deteriorare a pieselor interne dintr-o baterie. 

Poate ca o mai resuscitam o perioadă dacă o lăsăm pe redresor toată ziua, însă e clar că avem nevoie de un nou acumulator. 

Pentru a nu fi luat pe ”nepregătite” de sezonul rece care se apropie, vă oferim o gamă diversificată de acumulatori auto, la prețuri promoționale!

Pe o etichetă de baterie o să vezi mai multe informații. Marea majoritate a șoferilor știu doar să citească două chestii: voltajul și amperajul. Însă pe etichetă se mai află câteva lucruri interesante. Cum ar fi puterea de pornire la rece. Pe etichetă este trecută o altă valoare, de exemplu 700A (EN). Această cifră ne arată amperajul pe care îl scoate bateria timp de 30 de secunde în sarcină la o temperatură de 0 grade Celsius, fără să scadă la o tensiune mai mică de 7.2 Volți. Cu cât această cifră este mai mare, cu atât bateria poate să facă față la porniri repetate în temperaturi scăzute. Adică este mai performantă.

Pe lângă această valoare mai sunt amperajul și voltajul, acesta din urmă fiind mereu de 12 Volți în cazul autoturismelor. Amperajul poate să difere de la 30 la 250 de amperi, în funcție de mașină. Însă majoritatea bateriilor auto au între 55 și 100 de amperi. Această valoare este trecută pe etichetă sub forma 100 Ah și înseamnă numărul de amperi pe care acea baterie îi poate scoate într-un interval de 20 de ore. De exemplu, dacă bateria are 100 de amperi, înseamnă că poate susține câte 5 amperi/oră vreme de 20 de ore înainte să fie descărcată complet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *